Кифличките на Карлсон и 1-ви рожден ден

BeFunky Collage222

“А не може ли да помолиш майка си да ни приготви вместо една торта с осем свещи, осем торти с една свещ?” – Карлсон, който живее на покрива

Тези дни често се сещам за моя любим Карлсон – прилично дебел, мъж в разцвета на силите си, който не може лесно да бъде сломен и все повтаря думите “Спокойствие и само спокойствие!”. Ах, как искам да съм като него!

Преди година публикувах първия си пост в блога с идеята, че пишейки, ще намеря своето вътрешно спокойствие. Понякога го намирах, но по-често не. Бързах и продължавам да бързам, продължавам да се надбягвам с времето, да го тъпча още и още и всъщност тотално да не го изживявам. Днес е моят ден за равносметка. Дано успея да си взема поуките и думите “Спокойствие и само спокойствие!” да живеят по-често в мен.

Но като сме на рожден ден, нека всичко бъде както подобава – да има торта и свещичка. “Тортата” не е случайна – обичаните от Карлсон кифлички, с богат вкус на канела, толкова подходящ за зимните, следколедни дни (а рецептата може да бъде намерена тук gotvetesmen.com).

DSC03060

One thought on “Кифличките на Карлсон и 1-ви рожден ден

  1. С канелените кифлички, към спокойствието – успехът е гарантиран! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *