Australia – Yarra Valley

AU23Да дегустираш вино в Австралия, особено ако си негов много голям почитател, си е абсолютно задължително. В близост до Мелбърн възможностите за винена дегустация са основно две – Yarra Valley и Mornington Peninsula. Ние се спряхме на винен тур в Yarra Valley.

AU15Противно на очакванията ни, винените дегустации в Австралия не са особено скъпи. Срещу цена от 5-10 долара можеш да пробваш 5-6 и дори повече вина от дадена изба. Сипват по малко, но след 3-4 изби и около 20 дегустирани вина, в края на деня изпитваш приятно опиянение. Ако си местен, това, което ти трябва за перфектия винен тур е добра компания и един приятел-въздържател, който да поеме транспорта на дегустиращите между избите.

AU12Ако не си местен обаче, можеш да се възползваш от услугите на някоя фирма, специализирана в организацията на винени дегустации – ние се спряхме на Chilloutwinetours, с които посетихме 4 изби – Domaine Chandon, Zonzo Estate, Yering Station, De Bortoli.

AU14Денят на винения тур беше прекрасен! Не само заради слънчевото време и доборто вино, което изпихме, но и заради шарения състав на дегустиращите – ние (двойка от България), двойка от Нова Зеландия, стигнала в алкохолните си дегустации чак до Сърбия (да, знаеха какво е ракия), две приятелки австралийки (едната – родена в Австралия, но с балкански корени) с огромен винен капацитет и уникално положително отношение към живота. Имаше и двойка британци, които бяха доста мълчаливи и изключително подозрителни към нас, понеже в Англия от българите не можело да се очаква нищо добро… Но не им обърнахме особено внимание.

AU24

Виненият тур ни хареса толкова много, че се решихме на продължение… в Тасмания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *